Auto airco controle en airco

Auto airco onderhoud

Een airco die optimaal werkt is in de eerste plaats prettig bij het auto rijden. Maar het verhoogd ook uw veiligheid. Heeft u wel eens ervaren dat u in een (te) warme auto doezelig wordt? Dan weet u hoe belangrijk een goed werkende airco is voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen. Carteam autobedrijven zorgen ervoor dat uw aircosysteem in optimale conditie is en blijft.

Elke airco in de auto airco onderhoud nodig.

Vele mensen weten echter niet dat elk aircosysteem in een wagen jaarlijks onderhouden dient te worden. Met regelmaat dient de airco gevuld te worden om de maximale koelcapaciteit te behouden. En om te voorkomen dat in het aircosysteem bacteriën gaan ophopen is het verstandig om 1x per jaar de airco te reinigen. Bijvoorbeeld bij de onderhoudsbeurt van de auto. Kleine moeite, groot plezier.

Wanneer is de airco van uw auto aan onderhoud toe?

Komt er een vieze muffe lucht uit ventilatieopening? Of, ondanks dat de airco op volle sterkte staat, komt er maar weinig koude lucht uit? Goede kans dat de airco van uw auto niet meer goed werkt.

Vind nu uw dichtstbijzijnde Carteam vestiging

Vind nu uw locatie

Veel gestelde vragen over airco

Wij adviseren u om de staat van uw airco door ons te laten controleren. Speciale apparatuur is vereist om dit te goed controleren. Voor een aircocheck hoeft u geen afspraak te maken. Wij meten de hoge en lage drukken in het aircosysteem. Daarnaast wordt getest of de airco voldoende koelt.
Een airco verliest elk jaar ongeveer 10% koelmiddel. Na verloop van tijd merkt u dit aan de verminderde koelcapaciteit. Het kan zijn dat het dan al te laat is. Door de afname van koudemiddel kan de compressor, het belangrijkste onderdeel van het aircosysteem, op een gegeven moment geen olie meer krijgen en door een gebrek aan smering defect gaat. Een reparatie kan dan kostbaar uitpakken.
Wij adviseren u iedere 3 jaar een Airco Full Service voor de airco uit te laten voeren. Dan wordt het koudemiddel van de airco bijgevuld en gerecycled. Daarnaast adviseren wij het aircosysteem jaarlijks te reinigen.
Een langzamer koelende airco of beslagen ruiten kunnen erop wijzen dat het koudemiddel in uw airco afgenomen is. Twijfelt u aan de werking van uw airco, kom dan langs voor een gratis airco check.

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Carteam Autobedrijven is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.