Auto onderhoud: goed, betaalbaar en dichtbij.

Lokaal vakmanschap bij u in de buurt

Carteam autobedrijven onderhouden, en zo nodig repareren, uw auto deskundig snel, bij u in de buurt en voordelig. Want u betaalt alleen voor wat u echt gebruikt: goed auto onderhoud.

Altijd het juiste onderhoud

Uw Carteam autobedrijf voert het onderhoud aan uw auto uit dat in uw situatie de beste oplossing is: volgens fabrieksvoorschrift of op maat. Zo voorkomt u onnodige kosten én bent u verzekerd van een goed mogelijk functionerende auto.

Daarom naar een Carteam Autobedrijf

  • Betaalbaar auto onderhoud. Geen gekkigheid! U betaald alleen voor goed en betrouwbaar auto onderhoud
  • Compleet onderhoud. Of het nu gaat om een APK, een “normale”onderhoudsbeurt of meer complexe airco repraties of zelf electronische diagnose, bij het Carteam autobedrijf bent u aan het juiste adres.
  • Behoud van fabrieksgarantie. Heeft uw auto nog fabrieksgarantie? Met onderhoud volgens fabrieksvoorschrift bij een Carteam autobedrijf behoudt u uw fabrieksgarantie.
  • Wij houden u mobiel: elk Carteam autobedrijf heeft diverse mogelijkheden van vervangend vervoer.

Vind nu uw dichtstbijzijnde Carteam vestiging

Vind nu uw locatie

Daarom is een onderhouden auto belangrijk

Goede kans dat uw auto, naast uw huis, uw meest kostbare bezit is. Met goed onderhoud aan uw auto blijft uw auto veilig en betrouwbaar. Onze goed opgeleide technici weten alles van uw auto en controleren uw auto tijdens een onderhoudsbeurt. Zo kunt u elke dag in uw auto stappen zonder zich zorgen te maken over het functioneren van de auto.

Veel gestelde vragen over de auto service en auto

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt?

Een onderhoudsbeurt voor uw auto zorgt dat u in een veilige en betrouwbare auto blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw auto geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per merk en type en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw auto voorgeschreven door de autofabrikant.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere auto’s kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Sportief rijden? Eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw auto in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat de auto start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw auto, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de auto in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw auto na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Video auto onderhoud en auto service

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.