Grote beurt voor uw auto

Grote beurt of onderhoud. Al het onderhoud voor uw auto bij Carteam

Specialisten in grote onderhoudsd beurten.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in grote beurten en andere onderhoudsbeurten. Wij beschikken hiervoor over de specifieke merken kennis en hebben nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw auto.

Grote beurt en onderhoud door Carteam.

Met onze jarenlange ervaring in met het uitvoeren van grote onderhoudsbeurten en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw auto goed, snel en voordelig uitvoeren.

Wat kost een grote beurt voor mijn auto

De prijs van grote beurt is afhankelijk van het merk, model en motortype. Een eenvoudig voorbeeld: het onderhouden van een 4 cilinder motor is voordeliger dan dat van een 6 cilinder.

Bij Carteam autobedrijven betaalt u nooit teveel voor de grote beurt van uw auto. Neem daarom voor de juiste prijs voor de grote beurt van uw auto contact op een Carteam autobedrijf voor een vrijblijvende prijsopgave.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Grote onderhoudsbeurt? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over grote onderhoudsbeurten

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw XYZMERK?

Een onderhoudsbeurt voor uw XYZMERK zorgt dat u in een veilige en betrouwbare XYZMERK blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw XYZMERK geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type XYZMERK en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw XYZMERK voorgeschreven door de autofabrikant, XYZMERK.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere XYZMERKs kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw XYZMERK? Dan is uw XYZMERK eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw XYZMERK in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw auto rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw auto start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw XYZMERK, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw auto te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw auto, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw auto kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw auto is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de auto in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw auto na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Betaalbare onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw auto.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen merk onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.