Onderhoud Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Alfa Romeo GTV

Specialisten in Alfa Romeo GTV onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Alfa Romeo GTV onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Alfa Romeo GTV kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Alfa Romeo GTV.

Alfa Romeo GTV onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Alfa Romeo GTVs en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Alfa Romeo GTV goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Alfa Romeo GTV, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Alfa Romeo GTV fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Alfa Romeo GTV onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Alfa Romeo GTV vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Alfa Romeo GTV onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Alfa Romeo GTV fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Alfa Romeo GTV wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Alfa Romeo GTV fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Alfa Romeo auto onderhoud

Alfa Romeo GTV onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over Alfa Romeo GTV onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Alfa Romeo GTV?

Een onderhoudsbeurt voor uw Alfa Romeo GTV zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Alfa Romeo GTV blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Alfa Romeo GTV geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Alfa Romeo GTV en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Alfa Romeo GTV voorgeschreven door de autofabrikant, Alfa Romeo GTV.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Alfa Romeo GTVs kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Alfa Romeo GTV? Dan is uw Alfa Romeo GTV eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Alfa Romeo GTV in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Alfa Romeo GTV rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Alfa Romeo GTV start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Alfa Romeo GTV, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Alfa Romeo GTV te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Alfa Romeo GTV, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Alfa Romeo GTV kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Alfa Romeo GTV is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Alfa Romeo GTV onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Alfa Romeo GTV in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Alfa Romeo GTV na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Betaalbare Alfa Romeo GTV onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Alfa Romeo GTV.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Alfa Romeo GTV in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Alfa Romeo GTV onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Alfa Romeo GTV onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.