Onderhoud Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Alfa Romeo MiTo

Specialisten in Alfa Romeo MiTo onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Alfa Romeo MiTo onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Alfa Romeo MiTo kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Alfa Romeo MiTo.

Alfa Romeo MiTo onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Alfa Romeo MiTos en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Alfa Romeo MiTo goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Alfa Romeo MiTo, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Alfa Romeo MiTo fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Alfa Romeo MiTo onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Alfa Romeo MiTo vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Alfa Romeo MiTo onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Alfa Romeo MiTo fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Alfa Romeo MiTo wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Alfa Romeo MiTo fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Alfa Romeo auto onderhoud

Alfa Romeo MiTo onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over Alfa Romeo MiTo onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Alfa Romeo MiTo?

Een onderhoudsbeurt voor uw Alfa Romeo MiTo zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Alfa Romeo MiTo blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Alfa Romeo MiTo geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Alfa Romeo MiTo en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Alfa Romeo MiTo voorgeschreven door de autofabrikant, Alfa Romeo MiTo.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Alfa Romeo MiTos kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Alfa Romeo MiTo? Dan is uw Alfa Romeo MiTo eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Alfa Romeo MiTo in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Alfa Romeo MiTo rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Alfa Romeo MiTo start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Alfa Romeo MiTo, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Alfa Romeo MiTo te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Alfa Romeo MiTo, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Alfa Romeo MiTo kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Alfa Romeo MiTo is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Alfa Romeo MiTo onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Alfa Romeo MiTo in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Alfa Romeo MiTo na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Betaalbare Alfa Romeo MiTo onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Alfa Romeo MiTo.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Alfa Romeo MiTo in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Alfa Romeo MiTo onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Alfa Romeo MiTo onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.