Onderhoud BMW

BMW onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw BMW

Specialisten in BMW onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in BMW onderhoud. Wij beschikken over de specifieke BMW kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw BMW.

BMW onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de BMWs en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw BMW goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de BMW, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

BMW fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw BMW onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw BMW vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met BMW onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw BMW fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw BMW wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens BMW fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

BMW onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over BMW onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw BMW?

Een onderhoudsbeurt voor uw BMW zorgt dat u in een veilige en betrouwbare BMW blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw BMW geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type BMW en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw BMW voorgeschreven door de autofabrikant, BMW.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere BMWs kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw BMW? Dan is uw BMW eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw BMW in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw BMW rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw BMW start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw BMW, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw BMW te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw BMW, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw BMW kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw BMW is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” BMW onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de BMW in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw BMW na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle BMW modellen

Voor alle BMW modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie.

Zoals het onderhoud van deBMW 116, de BMW 118, de BMW 120, de BMW 123, de BMW 125, de BMW 130, de BMW 218, de BMW 220, de BMW 228, de BMW 235, de BMW 225d, de BMW 318, de BMW 320, de BMW 325i, de BMW 330i, de BMW 335, de BMW 328, de BMW 420, de BMW 428, de BMW 435, de BMW 418d, de BMW 420d, de BMW 430d, de BMW 520, de BMW 528, de BMW 535, de BMW 518d, de BMW 525d, de BMW 530d, de BMW 640, de BMW 650, de BMW 740, de BMW 730, de BMW X1, de BMW X3, de BMW X5, de BMW X6, de BMW Z3, en de BMW Z4

Betaalbare BMW onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw BMW.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw BMW in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of BMW onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen BMW onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.