Onderhoud Chevrolet

Chevrolet onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Chevrolet

Specialisten in Chevrolet onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Chevrolet onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Chevrolet kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Chevrolet.

Chevrolet onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Chevrolets en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Chevrolet goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Chevrolet, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Chevrolet fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Chevrolet onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Chevrolet vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Chevrolet onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Chevrolet fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Chevrolet wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Chevrolet fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Chevrolet onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over Chevrolet onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Chevrolet?

Een onderhoudsbeurt voor uw Chevrolet zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Chevrolet blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Chevrolet geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Chevrolet en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Chevrolet voorgeschreven door de autofabrikant, Chevrolet.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Chevrolets kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Chevrolet? Dan is uw Chevrolet eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Chevrolet in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Chevrolet rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Chevrolet start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Chevrolet, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Chevrolet te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Chevrolet, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Chevrolet kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Chevrolet is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Chevrolet onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Chevrolet in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Chevrolet na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Chevrolet modellen

Voor alle Chevrolet modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van deChevolet Alero, de Chevrolet Aveo, de Chevrolet Captiva, de Chevrolet Kalos, de Chevrolet Lacetti, de Chevrolet Lumina, de Chevrolet Matiz, de Chevrolet Nubria, de Chevrolet Spark, en de Chevrolet Tacuma.

Betaalbare Chevrolet onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Chevrolet.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Chevrolet in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Chevrolet onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Chevrolet onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.