Onderhoud Dacia

Dacia onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Dacia

Specialisten in Dacia onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Dacia onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Dacia kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Dacia.

Dacia onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Dacias en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Dacia goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Dacia, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Dacia fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (Dacia onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Dacia onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Dacia vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Dacia onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Dacia fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Dacia wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Dacia fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Dacia onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over Dacia onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Dacia?

Een onderhoudsbeurt voor uw Dacia zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Dacia blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Dacia geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Dacia en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Dacia voorgeschreven door de autofabrikant, Dacia.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Dacias kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Dacia? Dan is uw Dacia eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Dacia in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Dacia rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Dacia start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Dacia, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Dacia te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Dacia, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Dacia kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of Daciat u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Dacia is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Dacia onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Dacia in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Dacia na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Dacia modellen

Voor alle Dacia modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van de: Dacia Dokker, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Dacia Logan, Dacia Logan MCV en Dacia Sandero.

Betaalbare Dacia onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Dacia.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Dacia in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Dacia of Dacia onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Dacia onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.