Onderhoud Fiat

Fiat onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Fiat

Specialisten in Fiat onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Fiat onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Fiat kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Fiat.

Fiat onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Fiats en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Fiat goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Fiat, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Fiat fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Fiat onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Fiat vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Fiat onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Fiat fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Fiat wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Fiat fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Fiat onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over Fiat onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Fiat?

Een onderhoudsbeurt voor uw Fiat zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Fiat blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Fiat geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Fiat en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Fiat voorgeschreven door de autofabrikant, Fiat.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Fiats kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Fiat? Dan is uw Fiat eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Fiat in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Fiat rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Fiat start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Fiat, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Fiat te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Fiat, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Fiat kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Fiat is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Fiat onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Fiat in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Fiat na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Fiat modellen

Voor alle Fiat modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van de: Fiat 500, de Fiat 600, de Fiat Barchetta, de Fiat Brava, de Fiat Cinquecento, de Fiat Croma, de Fiat Ducato, de Fiat Idea, de Fiat Marea, de Fiat Multipla, de Fiat Panda, de Fiat Punto, de Fiat Qubo, de Fiat Sedici, de Fiat Seicento, de Fiat Stilo, de Fiat Tempra, de Fiat Tipo en de Fiat Ulysee.

Betaalbare Fiat onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Fiat.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Fiat in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Fiat onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Fiat onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.