Onderhoud Kia Sorento

Kia Sorento onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Kia Sorento

Specialisten in Kia Sorento onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Kia Sorento onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Kia Sorento kennis en de nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Kia Sorento onderhoud.

Kia Sorento onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Kia Sorento en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Kia Sorento goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Kia Sorento , vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Kia Sorento onderhoud fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Kia Sorento onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Kia Sorento onderhoud vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Kia Sorento onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Kia Sorento fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Kia Sorento wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Kia Sorento fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Onderhoud APK en reparatie

Kia Sorento onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over Kia Sorento onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Kia Sorento onderhoud?

Een onderhoudsbeurt voor uw Kia Sorento onderhoud zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Kia Sorento onderhoud blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Kia Sorento onderhoud geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Kia Sorento onderhoud en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Kia Sorento onderhoud voorgeschreven door de autofabrikant, Kia Sorento onderhoud.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Kia Sorento onderhouds kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Kia Sorento onderhoud? Dan is uw Kia Sorento onderhoud eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Kia Sorento onderhoud in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Kia Sorento onderhoud rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Kia Sorento onderhoud start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Kia Sorento onderhoud, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Kia Sorento onderhoud te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Kia Sorento onderhoud, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Kia Sorento onderhoud kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Kia Sorento onderhoud is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Kia Sorento onderhoud onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Kia Sorento onderhoud in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Kia Sorento onderhoud na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Betaalbare Kia Sorento onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Kia Sorento onderhoud.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Kia Sorento onderhoud in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Kia Sorento onderhoud onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Kia Sorento onderhoud onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.