Onderhoud Kia Sportage

Kia Sportage onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Kia Sportage

Specialisten in Kia Sportage onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Kia Sportage onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Kia Sportage kennis en de nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Kia Sportage onderhoud.

Kia Sportage onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Kia Sportage en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Kia Sportage goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Kia Sportage , vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Kia Sportage onderhoud fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Kia Sportage onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Kia Sportage onderhoud vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Kia Sportage onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Kia Sportage fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Kia Sportage wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Kia Sportage fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Onderhoud APK en reparatie

Kia Sportage onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over Kia Sportage onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Kia Sportage onderhoud?

Een onderhoudsbeurt voor uw Kia Sportage onderhoud zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Kia Sportage onderhoud blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Kia Sportage onderhoud geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Kia Sportage onderhoud en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Kia Sportage onderhoud voorgeschreven door de autofabrikant, Kia Sportage onderhoud.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Kia Sportage onderhouds kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Kia Sportage onderhoud? Dan is uw Kia Sportage onderhoud eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Kia Sportage onderhoud in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Kia Sportage onderhoud rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Kia Sportage onderhoud start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Kia Sportage onderhoud, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Kia Sportage onderhoud te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Kia Sportage onderhoud, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Kia Sportage onderhoud kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Kia Sportage onderhoud is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Kia Sportage onderhoud onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Kia Sportage onderhoud in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Kia Sportage onderhoud na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Betaalbare Kia Sportage onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Kia Sportage onderhoud.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Kia Sportage onderhoud in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Kia Sportage onderhoud onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Kia Sportage onderhoud onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.