Onderhoud Opel

Opel onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Opel

Specialisten in Opel onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Opel onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Opel kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Opel.

Opel onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Opels en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Opel goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Opel, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Opel fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Opel onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Opel vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Opel onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Opel fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Opel wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Opel fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Opel onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over Opel onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Opel?

Een onderhoudsbeurt voor uw Opel zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Opel blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Opel geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Opel en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Opel voorgeschreven door de autofabrikant, Opel.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Opels kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Opel? Dan is uw Opel eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Opel in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Opel rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Opel start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Opel, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Opel te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Opel, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Opel kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Opel is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Opel onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Opel in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Opel na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Opel modellen

Voor alle Opel modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van de: Opel Adam, de Opel Agila, de Opel Ampera, de Opel Antara, de Opel Astra, de Opel Calibra, de Opel Cascada, de Opel Combo, de Opel Corsa, de Opel Frontera, de Opel GT, de Opel Insignia, de Opel Karl, de Opel Meriva, de Opel Mokka, de Opel Tigra, de Opel Vectra en de Opel Zafira.

Betaalbare Opel onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Opel.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Opel in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Opel onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Opel onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.