Onderhoud Peugeot

Peugeot onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Peugeot

Specialisten in Peugeot onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Peugeot onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Peugeot kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Peugeot.

Peugeot onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Peugeots en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Peugeot goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Peugeot, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Peugeot fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Peugeot onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Peugeot vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Peugeot onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Peugeot fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Peugeot wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Peugeot fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Peugeot onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Veel gestelde vragen over Peugeot onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Peugeot?

Een onderhoudsbeurt voor uw Peugeot zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Peugeot blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Peugeot geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Peugeot en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Peugeot voorgeschreven door de autofabrikant, Peugeot.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Peugeots kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Peugeot? Dan is uw Peugeot eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Peugeot in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Peugeot rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Peugeot start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Peugeot, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Peugeot te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Peugeot, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Peugeot kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Peugeot is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Peugeot onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Peugeot in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Peugeot na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Peugeot modellen

Voor alle Peugeot modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van de: Peugeot 1007, de Peugeot 106, de Peugeot 107, de Peugeot 108, de Peugeot 2008, de Peugeot 206, de Peugeot 207, de Peugeot 208, de Peugeot 3008, de Peugeot 306, de Peugeot 307, de Peugeot 308, de Peugeot 4007, de Peugeot 406, de Peugeot 407, de Peugeot 5008, de Peugeot 508, de Peugeot 605 en de Peugeot Partner.

Betaalbare Peugeot onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Peugeot.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Peugeot in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Peugeot onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Peugeot onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.