Onderhoud Suzuki

Suzuki onderhoud, grote beurt, kleine beurt of APK keuring voor uw Suzuki

Specialisten in Suzuki onderhoud.

Carteam garages zijn gespecialiseerd in Suzuki onderhoud. Wij beschikken over de specifieke Suzuki kennis en nieuwste apparatuur voor het complete onderhoud van uw Suzuki.

Suzuki onderhoud en reparatie door Carteam autobedrijven.

Met onze  jarenlange ervaring in met het onderhouden van de Suzukis en de meest moderne informatiesystemen kunnen de Carteam bedrijven al het onderhoud van uw Suzuki goed, snel en deskundig uitvoeren. Denk hierbij o.a. aan het jaarlijkse onderhoud van de Suzuki, vervanging van de koppeling, remblokken, distributieriem (indien van toepassing), remschijven, koppakking, of uitlaat.

Suzuki fabrieksgarantie blijft gewaarborgd.

Universele (merk onafhankelijke) autobedrijven zoals Carteam autobedrijven kunnen uw Suzuki onderhouden zonder dat fabrieksgarantie van uw Suzuki vervalt. In 2002 is dit wettelijk vastgesteld in de EU-wetgeving. Met Suzuki onderhoud bij één van Carteam bedrijven garages blijft uw Suzuki fabrieksgarantie dus van kracht.

Het onderhoudsboekje van uw Suzuki wordt afgestempeld na het onderhoud dat volgens Suzuki fabrieksvoorschrift is uitgevoerd.

Auto onderhoud Alfa Romeo

Suzuki onderhoud of reparatie? Vind nu uw Carteam vestiging

Vind uw dichtstbijzijnde  Carteam locatie

Veel gestelde vragen over Suzuki onderhoud

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt aan van uw Suzuki?

Een onderhoudsbeurt voor uw Suzuki zorgt dat u in een veilige en betrouwbare Suzuki blijft rijden. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw Suzuki geïnspecteerd op een groot aantal punten. Welke dat zijn verschilt per type Suzuki en soms zelfs per bouwjaar. Deze punten worden specifiek voor uw Suzuki voorgeschreven door de autofabrikant, Suzuki.

Ook het onderhoudsinterval wordt door de fabrikant voorgeschreven. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op intervallen (bijv. om de 15.000 km), maar bij nieuwere Suzukis kunnen ze ook gepland worden op basis van je rijgedrag. Rijdt u sportief met uw Suzuki? Dan is uw Suzuki eerder aan onderhoud toe.

Het vervangen van de (motor)olie en het (motor)oliefilter zitten bijna zonder uitzondering bij de onderhoudsbeurt. Onderdelen en vloeistoffen die belangrijk zijn voor uw veiligheid, zoals remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat, controleren we altijd.

De levensduur van sommige onderdelen hangt af van het gebruik (bijv. remmen en ruitenwisserbladen); deze “slijten”, vandaar de naam slijtagedelen. Deze slijtagereparaties zijn niet altijd van te voren exact te bepalen. Pas als uw Suzuki in de werkplaats staat kunnen wij bijvoorbeeld de staat van de ruitenwissers beoordelen. Ook zijn er tijd- of kilometergebonden reparaties. Denk hierbij aan de distributieriem. Deze kunnen vaak worden ingeschat bij een aantal verstreken jaren en/of gereden kilometers.
Ja, ook als u maar weinig kilometers met uw Suzuki rijdt, is het verstandig om onderhoud te laten uitvoeren. Met name de olie verliest haar smeercapaciteit als u weinig kilometers rijdt.

Water bij de olie. Het vocht wat u in de koude periode tegen uw voorruit aan ziet zitten, zit ook in uw motor. Op het moment dat uw Suzuki start, vermengt dit vocht zich met de olie. Hierdoor komt er water bij de olie. Als u een lang stuk rijdt verdampt dit water weer uit de olie. Rijdt u echter weinig of uitsluitend korte ritten met uw Suzuki, dan blijft het water in de olie zitten en vermindert dit de smeercapaciteit van de olie.

Minimaal één keer per jaar olie laten verversen. Daarom is het verstandig minimaal 1x per jaar de olie van uw Suzuki te laten verversen.
Door veroudering slijten ook de rubbers en slangen van uw Suzuki, bij onderhoud controleren wij deze onderdelen.

Als het kan, bijvoorbeeld bij een APK of een onderhoudsbeurt, maak dan altijd een afspraak. Voor een aantal kleine werkzaamheden aan uw Suzuki kunt u natuurlijk altijd direct langskomen. Denk hierbij aan:

  • vervangen van een lampje
  • vervangen van ruitenwisserblad
  • lekke band
  • kapotte accu
  • of uitlaat die los hangt

Gaan er “vreemde” lampjes op het dashboard branden of merkt u iets vreemds aan uw auto? Kom dan direct langs. Bij twijfel altijd direct bellen, aan de hand van uw omschrijving kunnen wij een inschatting maken van wat er aan de hand met uw Suzuki is.

Eenvoudig gezegd: zo vroeg mogelijk. De reden is dat we niet exact weten welke onderdelen nodig zijn. Natuurlijk zorgen we dat we de “voorspelbare” Suzuki onderdelen in huis hebben. Hoe eerder de Suzuki in de werkplaats staat hoe eerder we de onvoorziene onderdelen kunnen bestellen.
Zo zorgen we ervoor dat uw Suzuki na het werkplaatsbezoek weer 100% in orde is en u niet op een later tijdstip nogmaals moet langskomen.

Onderhoud voor alle Suzuki modellen

Voor alle Suzuki modellen verzorgt Carteam het onderhoud en reparatie. Zoals het onderhoud van de: Suzuki Alto, de Suzuki Baleno, de Suzuki Celerio, de Suzuki Grand Vitara, de Suzuki Ignis, de Suzuki Jimny, de Suzuki Liana, de Suzuki S-Cross, de Suzuki Splash, de Suzuki Swift, de Suzuki SX4 en de Suzuki Wagon R+.

Betaalbare Suzuki onderhoudstarieven

Bij Carteam Autobedrijven betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud voor uw Suzuki.

Haal- en brengservice

Carteam Autobedrijven houden u mobiel, ook als uw Suzuki in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk of Suzuki onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen Suzuki onderdelen of onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Vrijwel alle Carteam Autobedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.